Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Passionfruit panna cotta

2017. június 17. - opmah

 

img_5017.JPG

Hozzávalók:

2 teáskanál zselatinport
1 csésze light tej  (1,5% zsírtartalmú) tej
1 evőkanál  cukrot
1 teáskanál vanília bab paszta
250g alacsony zsírtartalmú vanília joghurt
Főzőolaj spray
2 passionfruits

Elkészítés:

Helyezzünk 2 evőkanálnyi hideg vizet egy kis tálba és lassan megszórjuk a zselatint a víz felett. Hagyjuk 10 percig, hogy a zselatin lágyuljon.

Helyezzük a tejet, a cukrot és a vanília babpépet egy kis serpenyőbe. Főzzük alacsony lángon, keverjük, hogy a cukrot feloldódjon, és  amíg a keverék el nem süllyed. Vegyük le a fözôlapról és adjuk hozzá a zselatin keveréket. Kevergessük addig, amíg a zselatin fel nem oldódik. Tegyük félre 10 percig hűlni.

Jéghideg zselatin keverékbe keverje, amíg jól össze nem keveredik. Könnyedén permetezzen 4 x 1/2-csésze öntőformákat olajjal és a formák között is. Fedjük le és hűtsük le legalább 2 órán keresztül.