Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Vega burger

2017. június 21. - opmah

img_5093.JPG

 

Hozzávalók: 10 hamburgerre 

2 konzerv / 255g/ db vörös vagy egyéb minôségi bab 
1 db.  Friss fehér gomba /champion / 
2 kis sárgarépa
1 kis hagyma
1 tasak Panko kenyérmorzsák
2 evőkanál. Aprított friss koriander
1 nagy tojásfehérje
3/4 evôkanál tengeri só, izlés szerint 
½ mokkás kanál Frissen őrölt bors
½ mokkás kanál őrölt kömény
4 evôkanál  zöldség olaj vagy oliva olaj 
10 db. Buci, itt jobb pékségekbe lehet kapni teljes kiörlésüt és egyéb nagyon szuper bucikat azokat javaslom 

10 db sajt szelet, itt szintén az ízlések szerint, hiszen lehet növényi sajt,de bármi amit szeretünk. 

Elkészítése: 

Szedjük ki  és öblitsük  le a babot. Egy közepes tálban, tegyük bele. A gombát aprítsuk fel apró darabokra, a sárgarépát és a hagymát is, majdd a korriánderrel a kenyérmorzsával jól keverjük el. 
Keverjünk bele a tojásfehérjét, sót, borsot és köményt. Formázzunk 10 pogácsa alakú formát. Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy, teflon vagy kerámia  serpenyőben közepes lángon.
Süssük ki a pogácsákat amíg aranybarnák nem lesznek, kb. 8 percet oldalanként. Ha elkészültünk akkor tegyük bele a buciba, és tegyünk hozzá friss idény zöldségeket, retket, salátát, rukkolát, kaliforniai paprikát. A  szószt készíthetjük mi is , vagy ízlés szerint majonézzel vagy ketchup-al ízesíthetjük.