Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Gyümölcsös teasütemény

2017. július 28. - opmah

img_5611.JPG

Hozzávalók:

300g keverék, száraz bogyók és cseresznye
225 ml forró tea
75 ml frissen facsart narancslé
50 g vajat
100 g világosbarna cukrot
1 tojást
225 g liszt 
4 evôkanál méz

Elkészítése: 

Helyezzük a szárított gyümölcsöket egy tálba, és öntsük rá a forró teát, a narancslevet és a cukrot. Fedjük le a majd hagyjuk legalább 4 órát, vagy akár egy éjszakán át!
Melegítsük a sütőt 180 ° C-ra vagy 160 ° C-ra. Kenjük át margarinnal a sütöformánk alapját. Verjük össze a vajat és a cukrot, amíg krémes, majd adjuk hozzá a tojást, majd a lisztet és jól keverjük meg. Óvatosan keverjük át a gyümölcsöt az összetevôkkel. Tegyük bele a keverékünket a sütôformába, majd simítsuk el  a felületet egy kanállal. Szórjuk meg az egészet vastag réteg világosbarna cukorral.
Süssük kb. 1 órán keresztül, majd szúrjuk meg egy hústûvel, hogy megfelelôen megsült! Hagyja hűlni, szeletelve tálaljuk!