Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Pezsgôs hagyma

2017. július 29. - opmah

img_5633.JPG

Hozzávalók:

30 db cipollini vöröshagyma, hámozott , de ne daraboljuk fel 

1 1/2 teáskanál sötét barna cukor

1/4 teáskanál tengeri só

1 friss kakukkfű 

1 fél teáskanál sózatlan vaj

1 dl brut Champagne+ friss kakukkfű 

 

 

Elkészítése: 

Helyezzük a  hagymát egyenletes rétegben egy wok serpenyőben. Keverjük hozzá a cukrot és az összetevőket és adjuk hozzá a pezsgôt is! Forraljuk fel, majd  keverjük folyamatosan, és addig fôzzük ameddig a folyadék el nem párolog. Vegyük lejjebb a fokozatot, és addig fôzzük amíg a hagyma nem lesz aranybarna! Köretnek pedig friss garnélát ajánlok!