Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Almás káposztasaláta

2017. augusztus 01. - opmah

img_5680.JPG

Ezt a receptet azért teszem közzé épp most, mert ezeken a  meleg napokon nagyon jó méregtelenítô és szuper élénkítô is! Egyszerû, de ugyanakkor tökéletes választása! 

Hozzávalók:

1/2 fej Kelkáposzta káposzta
1/2 fej vörös káposzta
1db alma
1/4 vöröshagyma
1/2 csésze dió, durván aprítva
1/2 csésze aranysárga mazsola


A deresszinghez:
2 evőkanál almaecetet
1/8 teáskanál cayenne bors
1/3 csésze nem zsíros görög joghurtot
2 teáskanál agave nektárt
1 teáskanál édesköménymag
1/2 teáskanál tengeri sót

 

Elkészítése: 

Egy  éles kést használva vékonyan szeleteljük a káposztát az almát és  a vöröshagymát. Az egészet tegyük bele egy közepes tálba, majd adjuk hozzá a diót és a mazsolát, keverjük össze! Utána a dresszing összetevôit egy kis tálba keverjük el, és ahogy elkészültünk, tegyük rá a salátára!