Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Európa 5 legszebb metróállomása

2017. augusztus 09. - opmah

Nem lehet azonnal látni őket, néha olyanok, mint a kincsek, rejtve a föld alatt. Fedezzük fel együtt a legszebb metróállomásokat Európában, annak bizonyítékaként, hogy a tömegközlekedés és a művészet kéz a kézben járhat.

1. Toledo metróállomás- Olaszország

img_5808.JPG

A nápolyi metróállomás néhány megállója ahol különös figyelmet fordítottak arra, hogy a környezet szép, kényelmes és funkcionális legyen.
 
Számos metróvonal felépítésével és bővítésével, Nápoly önkormányzata kidolgozta a Műcsarnokok projektjét.
A Metro hálózat 1. és 6. vonalán elosztott műemlékek több mint 180 művészeti alkotást tartalmaznak, amelyet 90 nemzetközi szerző és néhány fiatal helyi építész alkotott, lehetővé téve számukra a különböző építészeti stílusok kombinálását.

2. Bockenheimer Warte Metróállomás- Németország

img_5817.JPG

A tervezés az 1950-es években kezdődött, hogy a túlterhelt utcai kocsikat egy robusztusabb tömegközlekedési rendszerrel helyettesítsék. A politikai pártok előterjesztettek egy teljes U-Bahn-ot, egy belvárosi metróval ellátott utcai autórendszert és egy emelt vasútvonalat. Végül a politika, az 1964-es önkormányzati választások formájában megoldotta a kérdést az U-Bahn projekt javára, amely Frankfurt városának magjában alagutak használatával könnyű vasút / Stadtbahn hálózatként indult, de amely a jövőben teljesen átalakulna Gyors tranzit U-Bahn hálózattá.

 

3. Stadium Metróállomás- Svédország 

img_5810.JPG

A Stadion metróállomás a stockholmi metró vörös vonalánál található, a Stockholms Stadion mellett, az Östermalm kerületben, Stockholmban, Svédországban. Az állomás 1973-ban nyílt meg.

 

4. Arts et Métiers Metróállomás- Franciaország 

img_5811.JPG

Az Arts et Métiers szó szerint a kézművesség, és a kézművesség a párizsi metróállomás, amely a 3. és a 11. vonalat szolgálja. Igy a nevét a Művészetek és Métiers Múzeumtól kapta. 1904 október 19-én nyílt meg a Père Lachaise és a Villiers között megnyitott 3. sor első szakaszának részeként.
 
A Conservatoire National des Arts és Métiers 1994-es évének bicentenáriumát a François Schuiten belga képregényművész átdolgozta egy Jules Verne sci-fi műveire emlékeztető steampunk stílusban. 

 

5. Plac Wilsona metróállomás- Lengyelország

img_5812.JPG

A Metro Plac Wilsona (Wilson tér) a Varsói metró 1. vonalán állomásként működik, és 2005-ben nyílt meg. A Plac Wilsona alatt helyezkedik el a varsói északi Żoliborz kerületben. 2008. április 7-én a Metrorail konvenció alatt Metro díjjal jutalmazta a legjobb újonnan épített állomást. 

Papaja