Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Vegán brownie

Ezt eheted, és finom is

2017. szeptember 06. - opmah

img_6360.JPG

Hozzávalók:

1/2 bögre  kakaóbab de lehet jó minôségû natur kakaópor is 
40g dió (vagy mogyoró)
1 db. kókuszdió (általában a kókuszból származó hús)
1 evôkanál kókuszolaj
- kakaóvaj
- stevia ízlés szerint 
1 kávéskanál mucuna por
2 evôkanál nyers méz vagy agave szirup akár 
Igazi  vanília 
Pár darab  félbe  vágott dió a fotózás miatt, jól néz ki nem! ? :-)  tehetünk pár egészet is, így még jobb 

Elkészítése :

Pirítsuk meg a diónkat vagy a mogyorót, majd aprítóval, aprítsuk fel teljesen apróra. 
A kakaóbabot is pirítsuk meg, aki kakaóport használ annak nem kell, vagy ha pörkölt babot szereztünk akkor sem kell természetesen. 
Adjuk hozzá a kókuszdiónk húsát de elötte ezt is jól aprítsuk fel, majd keverjük jól össze. Tegyük bele a  megolvadt kakaóvajat és kókuszolajat.
Majd a mézet, a vaníliát, a stevia-t és a mucuna port. Addig keverjük amíg teljesen sima nem lesz. 
Az egészet tegyük egy téglalap alakú tálba,a tetejére szórjünk mogyorót vagy csoki reszeléket. 
Végül tegyük a hûtôbe. Utána a kiván formára vágjuk, és már fotózhatjuk is. 

 

De sokan kérdezhetnétek mi az a mucuna por? Ismertebb nevén bengáli bársonybab, és az élettani hatásai igen jók,vizelethajtó hatása van és növeli az erônlétet, régen afrodiziákumként is alkalmazták. De természetesen ki is hagyhatjuk.