Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Vegán vaniliás, mazsolás csiga

2017. szeptember 18. - opmah

img_6531.JPG

Közeledig a hûvös idô, ilyenkor nincs is jobb, mint sütni egy finom vegán sütit, ami a napunkat is feldobja és jól is esik ebben a hûvösben. Én az egyik nagy kedvencre gondoltam a vaniliás csigára, nos most ennek készítjük el a vegán változatát! 

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes őrlésű liszt
3 dl növényi tej
1,5 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
3-4 ek. eritritol

--
1 szál vanilia rúd 
6 dl növényi tej
1 csomag mazsola (ízlés szerint)


Elkészítés:

Az élesztőt cukros növényi tejben felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot (meg az ebédet, ill. még elugrunk a játszóra is :-). A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.