Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Mustárból krémleves?

2017. szeptember 23. - opmah

img_6596.JPG

Most egy nagyon finom ízletes és egyszerû krémlevest készítünk mustárból, vagy aki szeretné mustármagból is készítheti. Ezeken az esôs napokon kifejezetten szuper hangulatjavító levest csinálhatunk, és mégsem a szokványos krémleves lesz terítéken. 

Hozzávalók:

2-3 evőkanál hidegen sajtolt olivaolaj 
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 szem közepes burgonya
1 lime leve 
2 dl szójatejszín
3 db babérlevél
1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
2 evőkanál magos mustár
2 evőkanál mustár

bors
kurkuma
2 evőkanál lenmagpehely 2 répa 

Elkészítése: 

A hagymát és a fokhagymát megdinszteltem. Hozzátettem a kockára vágott burgonyát, apróra vágott répát babérlevelet, sót, borsot és kurkumát. Felengedtem 4 liter vízzel és összefőztem, majd hozzákevertem a szójatejszínt, a citromlevét, a reszelt gyömbért, s a mustárokat, valamint a lenmagpelyhet. Főztem még egy negyedórát. Kiszedem  belőle a babérlevelet és a levest összeturmixoltam. Majd krutont teszek a tetejére, de tehetek tejfölt, abból is ki mit ehet, ugyanis laktózmentes tejfôl is tökéletes a tetejére végül erre teszem a snidlinget.