Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Nekem vegán tököm van! Kérsz?

Vegán tökkrém leves

2017. október 12. - opmah

img_6941.JPG

Hamarosan mindenki Helloween lázban ég, így a tökszezon is beköszönt hozzánk! Ilyenkor elôkerülnek a tökös receptek, és minden ami tökös. Én most nem egy szokványos receptet hoztam, hanem egy vegán krémlevest, ami szerintem tök jó. 

 

Hozzávalók:

1 kisebb Hokkaido tök belseje, kis kockákra vágva
fél vöröshagyma és sárgarépa , egy kis gyömbér 
2-3 kiskanál só tengeri 
2 kiskanál méz ízlés szerint
1 csipet frissen őrölt bors
Kókusztej 

Elkészítése:

A felkockázott tököt és a hagymát, sárgarépát és a gyömbért megpároljuk egy kis olivaolajon, majd ízesítsük sóval,és borssal. Utána felöntjuk vizzel és addig fözzük amig vajpuha nem lesz, majd botmixerrel pedig pürésítjük és utána kókusztejjel felöntjük,hogy  klassz krémes állagú legyen. . Száraz serpenyőben megpirítjük a tökmagot. A levest a tökmaggal tálalom. Jó étvágyat hozzá!