Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Gesztenyés tiramisu

2017. október 19. - opmah

img_7030.JPG

Mivel szezonális, ezért most nem csokiból hanem gesztenyébôl keszítek tiramisut, ezzel egy kicsit feldobjuk az amúgy is finom desszertet.  

HOZZÁVALÓK:
70 dkg nyers gesztenye 
10 tojássárgája
25 dkg cukor
80 dkg mascarpone
1,5 dl gesztenyelikőr
30 dkg babapiskóta
1 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:

A  gesztenyénket megsütjük, megpucoljuk, majd aprítógépben darabosra pépesítjük.

A tojások sárgájákat a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a mascarponét, a pépes gesztenyét és fél dl gesztenyelikőrt.

A maradék gesztenyelikőrt kevés vízzel felmelegítjük, belemártogatjuk a babapiskótát, és a krémmel rétegezve kapcsos tortaformába (20 cm-es) vagy tálba tesszük.

Legalább 2 órát a hűtőben pihentetjük. A tejszínt a cukorral félkeményre verjük, a tetejét bevonjuk vele, és a kakaóporral megszórva (sablonnal rácsosra is díszíthetjük) szeletelve tálaljuk, vagy lehet csokireszelékkel vagy gesztenyepürével is diszíteni, kinek mi az ízlése.