Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Gesztenye krémleves

2017. október 21. - opmah

img_7072.PNG

Egy újabb ötlet amire a gesztenyénket használhatjuk, de most nem desszertet hanem egy krémlevest hoztam nektek. Sokan nem is gondolnánk, hogy a gesztenyébôl ízletes krémleves keszíthetô. 

 

Hozzávalók:
½ kg gesztenye
1 db közepes krumpli
húslé
fél fej vöröshagyma
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
babérlevél
fél citrom leve
2 dl tejszín

bors

Elkészítés:
A gesztenyéről a külső, kemény héját levágjuk és vízben előfőzzük. Miután leöntöttük a vizet róla és langyosra hűlt, lehúzzuk a belső héját is. Annyi húslében, amennyi ellepi, a kockára vágott burgonyával feltesszük főni. Ha szükséges kevés sóval és ízlés szerint borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Mikor felforr a lé hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Mikor a gesztenye és a burgonya is puhára főtt, botmixerrel pépesítjük. Ekkor öntjük bele a tejszínt és egyet forralunk csak rajta, citromlével ízesítjük és már el is készült a leves. Díszíthejük gesztenyével, vagy pirított kenyérkockákkal is.