Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Sütőtökös keksz , nagyon finom lesz!

2017. október 23. - opmah

img_7134.JPG

Mivel szezonja van, és a Helloween a nyakunkon,nem maradhat ki egy újabb tökös keksz az ünnepi asztalról. Ezt a kekszet többféle változatban is el lehet készíteni, gluténmentesen és vegán is, ha esetleg a vendégeinkbôl lenne aki ezekre érzékeny. De most mi egy alapot fogunk sütni , amit sütôtökbôl és ha ízletesebbet akarunk akkor Hokkaidó tökbôl is lehet készíteni. 

Hozzávalók kb. 25 db-hoz:

250 g sütőtökpüré (sült sütőtök húsából)
1 db közepes méretű (M-es) tojás
80 g méz
80 g olvasztott vaj 
200 g rizsliszt
80 g kukoricaliszt
1,5 teáskanál (5 g) sütőpor 
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
100 g 80%-os étcsokoládé apróra vágva 


Elkészítés:

A sütőtököt krémesre pürésítjük.
Az olvasztott vajat kikeverjük a mézet majd a tojást is hozzáadjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőtökpürét, a sütőporral elkevert liszteket és az őrölt fahéjat.
Alaposan összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a csokoládét is, és kézzel összegyúrjuk. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra.
A masszából diónyi gombócokat formázunk, a tepsire helyezzük őket, és tenyérrel enyhén kilapítgatjuk a gombócokat. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.