Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Shakshuka! Micsoda? A Lecsó Afrikában !

2017. október 25. - opmah

img_7157.JPG

A shakshuka egy rendkívül népszerű, Észak-Afrikai és Közel-Keleti étel: magyarúl kb. lecsóhoz tudnám hasonlítani vagy a franciáknál a ratatouille, de ez utóbbi jobban is hangzik! Fűszeres fogás, benne buggyantott vagy sült tojással, mellé pedig meleg török kenyeret, vagy pitát szoktunk enni, igazi vendégváró étel, amihez jól mennek a finom borok! 

Hozzávalók: 

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db. paradicsom
Só, bors, chili paprika ízlés szerint
3 db tojás
Oliva olaj
Friss pita

Elkészítése:

Vágjunk apróra egy fej hagymát, valamint néhány gerezd fokhagymát és kezdjük el sütni kevés olajon. Ezt követően vágjunk nagyobb darabokra 4-5 paradicsomot (mérettől függően). A hagymát dinsztelődés közben fűszerezzük pirospaprikával, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot. Fedő alatt főzzük addig, amíg a paradicsomdarabkák szinte teljesen szétfőnek. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor adjunk hozzá chilit. Amikor már szósz állaga van az ételnek, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd törjünk bele 3 tojást. Fedő alatt főzzük még néhány percig és késszen is vagyunk. Friss pitával tálaljuk! 

Goeie eetlus!