Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Cheese! Mosolyogj, sajtkrémleves

2017. október 27. - opmah

img_7186.JPG 

Így ôsszel mindig jólesik egy meleg krémleves, most egy sajtos változatot hoztam, amit nagyon sok ötlettel és fantáziával számtalan variációban készíthetünk el. A sajt és hagyma mellé adhatunk akár brokkolit is. De a tetejét diszíthetjük gombával, pirított kenyérkockával, vagy éppen snidliggel, kaporral! 

Hozzávalók:
1,5 liter víz
150 g krémsajt
1 kisebb sárgarépa
1 hagyma
3 nagyobb burgonya
olaj

bors
kapor


Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk, a 1,5 liter vízben főzni kezdjük. A répát lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajban megdinszteljük. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, fűszerezzük és forraljuk fel. A krémsajtot tegyük egy tálba, adjunk hozzá néhány kanál forró levest, keverjük csomómentesre, majd öntsük az edénybe. Fűszerezzük ha szükséges és főzzük 20 percig. Ha elkészûltünk akkor diszítsük kaporral vagy pirított kenyérkockával.