Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Vegán szilvásgombóc

2017. november 09. - opmah

img_7350.JPG

A szilva szezon végefelé még szerintem belefér egy kis szilvásgombóc , de ha akarjuk és tettünk el sárgabarackot, abból s készíthetjük.  Most egy vegán de nagyon ízletes változatot fogunk bemutatni. 

 

Hozzávalók:


- 1 kg burgonya
- liszt,
- barna nádcukor,
- szilva,
- fahéj,
- só,
- zsemlemorzsa,
- olaj.

 

Elkészítés:
Héjában megfőzöm a krumplit, megpucolom és krumplinyomón áttöröm. Annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy lágy tészta legyen, összegyúrom. Sózni nem szabad, mert kemény lesz. Felteszek egy nagy lábasba vizet és forralni kezdem. Ízlés szerint cukrot és fahéjat keverek össze és a szilvát félbevágom és kimagozom . Kezembe veszek egy nagyobb darab tésztát, kiterítem a tenyerembe,közepére teszek egy szilvát, megcukrozom és gombócot formálok. Így teszek, amíg el nem fogy a tészta. A gombócokat lobogó vízbe teszem, ha feljönnek a víz tetejére, még várok 1-2 percet, majd kiveszem őket. Olajban zsemlemorzsát pirítok, azt sózom meg, majd a gombócokat belehempergetem.