Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Vegán padlizsánkrém

2017. november 14. - opmah

img_7439.JPG

A padlizsánkrémet nagyon sok nemzet Görögök, Törökök is elôszeretettel használják és remek kiegészítô. De én most egy vegán változatát készítem el nektek. Így összel remek kis padlizsánokat lehet beszerezni mindenhol, de nézzük, milyen is ez a vegán padlizsánkrém. 


Hozzávalók:
1 db nagyobb padlizsán
1 kis fej hagyma
1 dl olivaolaj
Tengeri só ízlés szerint

Elkészítése: 
A szép  feldarabolt padlizsánunkat  a sütőben olivaolajon megsütjük egy kicsit, hogy a keserű, csípős íze eltűnjön. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzákeverjük a padlizsánhoz, a sóval és az olajjal együtt, és botmixerrel pépesre mixeljük. Adhatunk még hozzá mustárt, fokhagymát és egyéb fűszereket ízlés szerint. Ha még krémesebben szeretjük, növényi tejszínnel (pl. rizstejszínnel) gazdagíthatjuk. A tetejét pedig diszíthetjük paprikával vagy akár még pirított magvakkal is.