Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Nyuszika, répatorta van? De vegán legyen!

2017. november 15. - opmah

img_7465.JPG

Sokan hallottuk a nyuszikás viccet a répatortával, de most én nem egy klasszik répatortát fogok elkészíteni, hanem annak egy vegán és nagyon finom változatát. Akkor lássunk is neki! 

 

Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csésze kókuszvirágcukor
1 csomag sütőpor
1 csipet tengeri 
1 marék aszalt áfonya és durvára őrölt mandula vegyesen
2 nagy répa reszelve
1/2 csésze olivaolaj 
1 csésze narancslé
1 kávéskanál vaníliaőrlemény


A krémhez:
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 dl kókusztejszín
3 teáskanál barna  cukor


Keverjük el a lisztet a sütőporral, cukorral, és a sóval.  Egy másik tálban keverjük össze az áfonyát, az őrölt mandulát, a reszelt répát, az olajat , narancslevet, vaníliaőrleményt.  A két keveréket forgassuk egybe, keverjük ki alaposan. Az így  kapott tésztát egy kiolajozott tortaformába simítsuk bele. Előmelegített sütőben 180 fokon,
40 perc alatt süssük aranybarnára. A krém hozzávalóit keverjük össze hidegen, majd főzzümk belőle egy sűrű pudingot. Kenjük a pudingot a torta tetejére. A tortát több rétegre is vághatjuk és közé is kenhetünk a krémből. Díszíthetjük  marcipánrépával, dióval vagy mandulával a tetejét.