Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Örökzöld ételek amiket nem lehet megunni:a sonkatekercs

2017. november 23. - opmah

img_7571.JPG
 Egy aktuális örökzöld a sonkatekercs, amit így a közelgô ünnepek alkalmával bármikor elôvehetünk! Én azt gondolom ezzel a finomsággal sosem lövünk mellé. 

Hozzávalók: 10 tekercsre
A besamelhez
65 g vaj
200 ml 2,8%-os tej 
80 g búzaliszt (BL55)

Hozzávalók a töltelékhez: 
200 g torma - reszelt, ecetes
150 g majonéz
1 teáskanál só
1 csipet fehérbors

 

Elkészítése:

Elkészítjük a besamelt. Ehhez kis hőn megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, míg felhabzik. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük vele. Kiszedjük egy tálba az elkészült besamelt, hozzáadjuk a tormát, és a majonézt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük a tormás sonkatekercs tölteléket. Csillagcsöves habzsákba töltjük az elkészült krémet. A szeletelt gépsonkák egyik felére kb. 30 gramm krémet nyomunk sonkánként.Majd felcsavarjuk a tekercseket. Egy tálra tesszük őket, és a két végükre, valamint a közepükre is halmokat nyomunk a krémből. Színes kaliforniai paprikával, petrezselyemmel feldíszítjük őket. Hűtőbe tesszük az elkészült tormakrémes sonkatekercseket, kb. 30 perc múlva már kínálhatjuk is őket!