Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Négykezes vacsora a Costes Downtownban

2018. február 09. - opmah

 

img_8320.JPG

Négykezes vacsora a Costes Downtownban
Február legkülönlegesebb vacsoraestje

Február 10-én két kiváló séf és jó barát, a Costes Downtown chef-je, Tiago Sabarigo és a londoni Peninsula étterem headchef-je, Tomas Lidakevicius álmai kerülnek asztalra “február legkülönlegesebb vacsoraestjén”, a Costes Downtownban, a Vigyázó Ferenc utcában.

img_8319.JPG

Tomas Lidakevicius tapasztalatát pedig Anglia Michelin-csillagos éttermeiben szerezte. Többek között megfordult a Galvin at Windows, Corrigan’s Mayfair, City Social étterem konyháin, de a főzés szeretete egészen kicsi koráig nyúlik vissza, amikor édesanyja mellett segédkezett. Az ételkompozícióit az évszakok, és az évszakok váltakozása inspirálja, de minden bizonnyal merít a zenéből is, hiszen nemrégiben adta ki saját albumát.

img_8322.PNG

A top éttermekben edződött fiatal portugál séf, Tiago Sabarigo, 22 éves kora óta gyűjti tapasztalatát olyan csúcséttermekben, mint a Four Seasons Hotel Ritz Lisbon, Petrus by Gordon Ramsay London, Texture Restaurant London. Nagyon szenvedélyes és gyakran új módszereket keres az ételek elkészítésében. Őszinte és segítőkész személyiség jó humorérzékkel, perfekcionista, lojális és mindig keményen dolgozik.

img_8323.JPG

A legnagyobb hatással Aggi Sverrisson volt rá az ételek készítését illetően, míg fő mentora Gordon Ramsey a sztenderdek és a konyhai munkamorál miatt. Tomas-szal Londonban, a Texture étteremben dolgoztak együtt, azóta érik a négykezes vacsora gondolata.

img_8321.JPG

A két kiváló séf által megálmodott és február 10-én valósággá is váló ételsorban pedig lesz az előételt megelőző “száj szórakoztatója”, azaz amuse bouche: posírozott fürjtojás, petrezselymes majonéz. Asztalra kerül továbbá posírozott fésűkagyló, kínai articsóka, édes-savanyú dashi valamint a tányérra varázsolnak lángolt ördöghalat és grillezett fürjet és a sorban ott a sült mangalica karaj is.

img_8318.JPG

Felszolgálnak majd répákat és citrusokat és lesz csokoládé, praliné, paszternák. Mindehhez kiváló borokat társítanak. A részleteket megtudhatjuk az étterem honlapján, a www.costesdowntown.hu oldalon.

Fotók: Costes Downtown és Tomas Lidakevicius