Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Minden nap egy sushi, én sem leszek husi!

2018. február 10. - opmah

img_8327.JPG

               Budán az Alle bevásárlóközpontban ami most már több nagyon jó gasztróegységnek is otthont ad, itt található egy amelyik eltér a többitől, és ez nem más mint a Planet Sushi. Azért a sushi és japán éttermekből Magyarországon nem vagyunk annyira eleresztve, pláne olyannal ami még minőségi ételeket is kínál. Mert hát pizzázó ,meg hamburgerező és gyroszozó van bőven, de sushi miért csak ennyire kevés?

img_8328.JPG

Nos ennek egy oka lehet, hogy a magyar nép nem annyira szereti a halas és az efféle ételeket, pláne ha azok még félig nyersek is. Én mindenkit arra szoktam buzdítani, hogy érdemes kipróbálni az ilyenfajta helyeket, és merüljünk csak el nyugodtan az ételekben. Hiszen ki lehet itt próbálni mindenféle sushit, makit, és még sok más finom étket. A Planet Sushi étterem munkatársai azoknak is segítenek akik nem eléggé tájékozottak a sushik világában, és ha nem egyedül jövünk éppen akkor például javaslom, hogy kóstoljátok meg a top set 20-at ,ebben benne van kérem szépen a makik színe java szóval egy tálon több ízt tudunk tesztelni.

img_8330.JPG

Én mindenesetre egy Yasai tempurával kezdeném amit mindenképpen szósszal kérjünk, és csak ha ezt megettük utána lássunk neki a makiknak és sushiknak. A személyzet tényleg mindenben segít, nem beszélve az üzletvezetőről, aki még akár sztorikat is tud nekünk mesélni.

img_8329.JPG

De ha nem szeretnénk helyben elmélyedni, hanem otthon guglizás közben szeretnénk kielemezni a finomságokat akkor azt is megtehetjük,mert házhoz is szállítanak.

Fotók: Planet Sushi és Csákvári Péter

web: www.planetsushi.hu

fb: www.facebook.com/planetsushiallee