Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Top 5 street food Budapest

2018. február 16. - opmah

img_8353.JPG

Ahogy külföldön, úgy nálunk is egyre nagyobb teret hódít a street food a gasztronómiában, annyira, hogy külföldön már Michelin csillagot is kapnak a nagyon jó helyek. Nálunk azért erre még biztosan várni kell, de már itt is gombamód szaporodnak a jobbnál jobb helyek. Aki kicsit nyitott a gasztronómia irányába, annak most szeretném bemutatni azt az öt igen ígéretes street food-ot amit biztosan nem szabad kihagyni, ha valaki itt él, vagy éppen Budapestre jön!

 

1. Meatology

img_8367.JPG 

A Meatology-t Pataky Péter és testvére Pataky Tibor álmodták meg, most már több mint egy éve. A kis hús centrikus bisztró sikere azóta is töretlen. Szlogenjük a „Slow food fast” ami annyit tesz, hogy igazi ételek gyorsan. Mert, hogy itt olyan húsokat tesznek elénk 10 perc alatt, hogy leesik az állunk. De, hogy kezdjük a reggelinél, ami egy igazi Full Hungarian Breakfast.

img_8365.JPG

Ebben kérem minden van mi szem szájnak ingere. Egy eredeti, kisüzemi debreceni, 2 tükörtojás, ropogós bacon, koktélparadicsom, hónapos retek, újhagyma, kemencében sült lepény. Aki ezzel nem lakik jól, akkor már semmivel, mert ez egy igen kiadós és ízletes kezdés, melynek ára 1.800HUF, szerintem ár érték arányban abszolút rendben van. De, hogy ne csak a reggeliről essen szó, ebédre is és vacsorára is talál itt mindenki magának valót, válogathatunk burgerekből, ami lehet wagyu, angus, szaftos sült tarja, bacon & cheese vagy éppen a házé a MEATOLOGY BURGER, egy szép szelet kacsamájjal. A szendvicseken kívül a srácok nagyon kreatívak a konyhában, így lehet kapni 10 perc alatt frissen sült libacombot, fél kacsát, vagy omlós marhapofát, ami mind a Péterék sous vide üzeméből érkezik.

img_8366.JPG

A rendszeres táblás fogások pedig a törzsvendégek szórakoztatását szolgálják, akikből szerencsére egyre több van.

cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 15. 

Facebook : www.facebook.com/meatologybudapest

 

2. Kishusom

img_8358.JPG

A Kishusom - hotdog paradise by Rozina Wossala a Madách téren helyezkedik el. Rozinát, a gourmet dogok megálmodóját, nem kell nagyon bemutatnom, azt hiszem. Sokan ismeritek az RTL klub Konyhafőnök c. műsorából. Itt a hipszter paradicsomban a hotdogé és a húsoké a főszerep. A Rozina fejébõl kipattant hotdog sztílókat Streleczki János teszi a deszkára.

img_8368.JPG


Mit érdemes tudni még a helyről?
Alapvetően a hotdogok és a kolbászok vannak előtérben egyedi, homemade csavarral, pikánsan elkészítve. Érdemes mindent kipróbálni, mert nem lehet leállni az első hotdoguk után, én magam például már háromszor voltam, és mindig kaptam valami újat. Aki a tüzes ízeket szereti, annak ajánlom a CHILI hotdogot. Ennek ára 1.290 FT, de az, aki a szezonális megoldásokat szereti, azoknak az EASTER EGG a jó választás. A hotdog paradicsomban kolbászból van a kerítés, így van választék bőven: sertés, bárány (merguez) vagy roppanós frankfurti virsli. És akkor a hurkákat (májas és véres �) még nem is említettem.
A Kishusom ebédre is vár, mert a napi leves kombóval a két fogást teljessé tudják tenni, menü formájában, amihez egy üdítő is dukál, mindez 1.590 FT.

cím: 1075 Budapest, Madách Imre u. 10.

Facebook:  www.facebook.com/kishusombp 

 

3. Cose Nostre Budapest

img_8363.JPG

A Cose Nostre az a hely ahol a pizza és koktél és fagylalt szerelmesek találkoznak. A tulajdonosok imádják a pizzát és a koktélokat egyaránt, de ez ki is érződik az ételekből, hogy itt nem megélhetési vállakozásról van szó, hanem egy olyan helyről ahol az ételekbe a szeretet és a lélek is bekerül. A pizza nápolyi, tehát a vékony tésztás, remek, friss feltétekkel, tudunk szelet pizzát is választani, ami azért is jó, mert érdemes egyszerre több ízt is kipróbálni, ahogy azt tettem én is, hiszen van választék bőven. A Cose Nostre mivel a bulinegyed kapujánál helyezkedik el, választhatjuk kiinduló pontnak is, vagy akár buli után töltődésnek, de én személy szerint egy önálló látogatást terveztem, mert kipróbáltam több pizzát is.

img_8355.JPG

Tényleg a pizzákból bármit ehetünk nem fogunk náluk mellé lőni, mert nagyon jóízüek. A másik amit még ki kell próbáljatok azok a koktélok és az igazi olasz Vermouth-ok. Az árak abszolút rendben vannak, én csak ajánali tudom nálam ahogy látjátok benne vannak a TOP 5-ben !

cím: 1075 Budapest, Kazinczy u. 11.

Facebook: www.facebook.com/cosenostrebudapest 

 

4. Pizza & Beer

img_8359.JPG

A Pizza & Beer mint ahogy a nevében is szerepel szintén a pizzáé a főszerep csak itt a másik igen fontos szereplő a sőr. De nézzük is meg hogyan indúlt, és mit is érdemes tudni a helyről. A Fogasházon belül a pizza szelet indult el, egy 5 négyzetméteres konyhából nőtte ki magát. Ez akkor a Fogasházat és a Liblinget szolgálta ki, aztán a Fogasház egybeolvadt az Instant-al. Innentől pedig már elindult az önálló útja a Pizza & Beer-nek, ahol nem egy sima pizzázót álmodtak meg, hanem egy színes és vidám egységet szerettek volna megalkotni. A kezdés az éjszakára volt kihegyezve, mert 22:00 kor volt a nyitás ami mára elérte, hogy 18:00-tól van nyitva. Lassan pedig már a házhoz szállítást is tervezik.

img_8360.JPG

A Pizza szerelmesei a 28 cm és a 45 cm-es pizzákból is válogathatnak, ezek vékony tésztásak, és a feltételekből, nem hiányozhat a hawaii pizza sem, de aki a csípősebb pikánsabb ízek kedvelőinek pedig a Magyaros pizza is megtalálható. 25 -féle típusból szerintem mindenki megtalálja a kedvére valót. Jó hír, hogy náluk létezik a kívánság pizza is, amit teljesen mi állíthatunk össze. Majdnem elfelejtettem, hogy itt is a pizzát szeletre is kérhetjük, ebben az is benne van, hogy szintén akár több ízt is ki tudunk próbálni. 400HUF egy szelet pizza ára, itt a méret tekintetében nem feltétlenül a standard kicsire kell gondolni. Ne csak az ételekről essen szó, sörökben a Heinekent és hasonló márkákat lehet itt kóstolni. Ha itt sétálunk vagy bulizunk, akkor ne hagyjuk ki, mert érdemes letesztelni mit tudnak a srácok.

cím:  1073 Budapest, Akácfa u. 51.

Facebook: www.facebook.com/pizzaandbeerbar 

 

5. Crust

img_8362.JPG

A Crust Budán helyezkedik el, végre nem csak Pest, mert aki ugyebár ebben a lokációban mozog, annak azért kisebb a választási lehetősége a street food területen. Ez a hely egy kuriózum azért a street food-on belül is, mert hihetetlen finom szendvicseket lehet kóstolni mint például a pulled pork és a Philadelphia Cheese Steak francia bagettben, csak hogy a két kedvencemet említsem. De levesekből is van bőven, mint a hagyományos levesek, itt említeném a marhagulyást, vagy a zöldborsólevest , ugyanakkor a könnyebb műfaj kedvelői pedig a krémleveseket tesztelhetik. A héten találkozhatunk kókusztejes sült répakrémlevessel is, akár, ugye milyen jól hangzik. Akinek még nem volt elég azoknak ajánlanám a kedvencem a barna sör levest cheddaros krutonnal.

img_8361.JPG

A hely sikere a megbízhatóságon alapul, mert folyamatosan ugyanazt a kiváló minőséget adják, nem beszélve a kiszolgálók vagy a tulajdonos kedvességéről sem. Nekem hihetetlen élmény volt, mind a szendvicsek és a leves íze, de a hely maga is egy feltöltődés volt. Számomra a hely bakancs listás volt, mert nagyon sok jót hallottam felőle. Nem bántam meg, de tényleg minden szuper, a levesek pedig maguk a csodák, mindegyikben ott van az a plusz „titkos összetevő” is. Külön utat is megér, nem csak akkor érdemes kipróbálni, ha ott van dolgunk.

cím: 1036 Budapest, Kolosy téri piac / Csemete utca felöl/ 

Facebook : www.facebook.com/crustbudapest