Utazás, gasztronómiai, élmények, sport, luxus :-)

Friss hírek a Michelin guide mesterkurzusról

2018. március 25. - opmah

img_9016.JPG
A világon minden évben kihírdetik az új csillagokat, ilyenkor mindenki izgul, vajon ki kap, s ki,az akitôl esetleg elveszik a csillagot! Stresszes idôszak ez a séfek számára, egészen a gáláig, ahol már nem marad titok, és kiderülnek a legújabb csillagok. 

img_9015.JPG

Ebben az évben az eddigi csillagok kiosztásánál igen bôkezû volt a Michelin, hiszen minden földrészen nagyon sok új csillagos étterem csatlakozhatott a Michelin nagy családjához. Ami most 2018-ban nagy szó, hogy a Michelin díjátadó gálát itt tartják Magyarországon, ami több okból is fontos, egy azért, mert a figyelem jobban ide összpontosúl, és reméljük több étterem is fog kapni csillagot. A másik, hogy a jövôben valószínû ez a térség kiemeltem fontos szerepet tölt be, így jobban tudnak ránk figyelni, még akár a vidéki éttermekre is. 

img_9018.JPG

A mai napon a Belvárosi piacon volt szinte a szakma apraja nagyja, aki kilátogatott az tényleg találkozhatott a három csillagos éttermek séfjeitôl kezdve mindenkivel. Rendkívül jó programok voltak, és a csillagos séfek pedig együtt fôztek és mutatták be legújabb ételeiket. 

img_9014.JPG

De az igazán nagy esemény az holnap este lesz, a gálán, amirôl folyamatosan hírt adok, hogy kik, és mennyi új csillagot kapunk, vagy akár lesz két csillagos éttermünk is! Ki tudja? 

img_9013.JPG

Fotók: Szindbád az Utazó